Betner - Profesionalna higijena
 
Naslovna strana  /  Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL
Kategorije: Mašine i aparati

Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL

Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL
Šifra: CHARIS-DUAL
Brend: Santoemma

Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL je kompaktna mašina za pranje tepiha srednje velikih površina, sa nekoliko inovativnih karakteristika, koja u jednom prolazu savršeno pere traku tepiha širine 40 cm. Zahvaljujući sistemu sa dve kontra-rotirajuće cilindrične četke ova mašina uklanja nečistoću iz korena vlakna, a njen vakuum sistem izuzetno velike usisne snage omogućava usisavanje maksimalne količine tečnosti i nečistoće iz tepiha obezbeđujući odlične rezultate pranja i kraće vreme sušenja. Mašina CHARIS DUAL pruža mogućnost podešavanja pritiska četke na tepih u zavisnosti od vrste tepiha i stepena njegove zaprljanosti, dok se podešavanjem protoka vode mašina može prilagoditi redovnom održavanje malo zaprljanih tepiha ili restauraciji veoma zaprljanih tepiha dubinskim pranjem. Sa bukom od samo 60 dB ova mašina spada u veoma tihe mašine i može se koristiti na mestima osetljivim na buku, u toku redovnog radnog vremena.

Video prezentacija rada mašine za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL

Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL najčešću primenu nalazi u firmama za uslužno čišćenje, hotelima, restoranima, klubovima, kancelarijama, bankama, bioskopima, pozorištima, tržnim centrima, bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, fitnes centrima, školama, univerzitetima, brodovima, trajektima i sl.

Patentirani "CLICK" sistem

Mašina CHARIS DUAL opremljena je inovativnim "CLICK" sistemom koji manevrisanje mašinom čini jednostavnijim i manje napornornim. Nakon pranja jedne trake tepiha, pri čemu se mašina kreće unazad, jednim klikom aktiviraju se točkići na prednjoj strani mašine koji omogućavaju njeno lagano kretanje unapred, na početnu poziciju za pranje nove trake tepiha. Ovakav sistem zahteva mnogo manje napora za radnika u odnosu na uobičajeni sistem gde je mašinu potrebno nagnuti unazad i gurati unapred održavajući ravnotežu na zadnjim točkovima.

Četkanje pre pranja

Četkanje tepiha pre pranja mašinom CHARIS DUAL

Upotrebom CHARIS DUAL mašine moguće je obaviti dubinsko četkanje tepiha pre pranja, što je veoma korisno kod jako zaprljanih tepiha ili njegovih delova.

Opcioni SMARTKIT sistem

Opremljena patentiranim SMARTKIT sistemom firme Santoemma, CHARIS DUAL mašina može vršiti pretpranje tepiha, automatsko doziranje hemijskog sredstva i završno ispiranje tepiha. Za najbolje rezultate pranja tepiha poželjno je prethodno ga poprskati koncentrovanim hemijskom sredstvom koje neće previše nakvasiti tepih, ali će svojim hemijskim delovanjem u produženom vremenskom intervalu doprineti lakšem uklanjanu nečistoće iz tepiha i smanjenju vremena potrebnog za sve naredne operacije. Mašinom CHARIS DUAL opremljenom SMARTKIT sistemom, uz korišćenje namenskog creva i pištolja za prskanje, pretpranje tepiha se može obaviti brzo i efikasno. Takođe, mašina opremljena SMARTKIT sistemom automatski meša vodu i hemijsko sredstvo u toku samog pranja obezbeđujući tačno onoliko rastvora koliko je potrebno da se pranje tepiha završi, tako štedi vreme i smanjuje potrošnja hemisjkih sredstava. Na kraju, posle pranja tepiha hemijskim sredstvom, preporučljivo je isprati ga čistom vodom jer se tako uklanjaju lepljivi ostaci hemijskog sredstva koji uzrokuju da se tepih ponovo zaprlja za veoma kratko vreme. Iako veoma važno, ispiranje tepiha se u praksi retko primenjuje jer zahteva dosta dodatnog vremena za pražnjenje rezervoara sa sredstvom za pranje, njegovo ispiranje i punjenje čistom vodom. Mašina opremljena SMARTKIT sistemom ima odvojene rezervoare za hemijsko sredstvo i čistu vodu pa se na pranje tepiha čistom vodom tj. ispiranje prelazi veoma jednostavno, štede se vreme i hemikalije, i postižu odlični rezultati jer se posle ispiranja čistom vodom tepih znatno sporije prlja.

Dodatak za pranje tvrdih podova

Dodatak za pranje tvrdih podova mašinom CHARIS DUAL

Upotrebom posebnog dodatka ova mašina može služiti za čišćenje tvrdih podova kretanjem unapred. Takođe, pored dve cilindrične četke, na raspolaganju je i dodatna četka posebno namenjena čišćenju tvrdih podova.

Osnovne prednosti ove mašine su:

 • Izuzetna moć pranja, zahvaljujući sistemu od dve kontra-rotirajuće cilindrične četke, sprečava da se zaostala nečistoća pojavi na površini tepiha samo nekoliko dana posle pranja.
 • Trostepeni vakuum motor velike usisne snage i posebno oblikovana usisna papuča omogućavaju odlično ususavanje i potpuno uklanjanje nečistoće iz tepiha, ali i kraće vreme sušenja.
 • Veoma tih rad (60 decibela) ne izaziva neprijatnost radniku koji upravlja mašinom ni ljudima u okolini, pa se može koristiti i u toku radnog vremena.
 • Patentirani "CLICK" sistem omogućava višečasovni rad bez velikog napora.
 • Sistem automatskog podešavanja visine rotirajuće četke u zavisnosti od vrste tepiha i stepena zaprljanosti.
 • Mogućnost četkanja tepiha pre pranja, posebno koristan na veoma zaprljanim delovima tepiha.
 • Mogućnost podešavanja protoka vode u zavisnosti od stepena zaprljanosti tepiha i željenog vremena sušenja.
 • Prskanje tečnosti za pranje može biti kontinuirano ili kontrolisano okretanjem ručke.
 • Komande za upravljanje mašinom na komfornoj visini.
 • Mlaznice se demontiraju i montiraju veoma jednostavno, bez upotrebe alata i okretanja mašine, pa se lako mogu očistiti.
 • Jednostavna zamena četke bez potrebe za okretanjem mašine.
 • Opremljena dodatkom SMARTKIT-CH ova mašina može vršiti automatsko doziranje hemijskog sredstva za pranje tepiha i završno ispiranje tepiha čistom vodom, kao i pretpranje (prskanje tepiha koncentrovanim sredstvom pre pranja) uz dodatak PRESPRAY-MX (crevo i pištolj za prskanje).
 • Ručna usisna papuča za pranje teško dostupnih delova tepiha u uglovima i sl.
 • Mogućnost pranja tepiha i tvrdih podova istom mašinom, uz upotrebu posebnog dodatka koji se jednostavno montira bez upotrebe alata.
 • Mogućnost korišćenja tvrđe četke namenjene pranju tvrdih podova.

Ostale tehničke prednosti mašine CHARIS DUAL su:

 • Rezervoari se lako mogu odvojiti od mašine radi lakšeg pražnjenja i čišćenja, ali i transportovanja mašine (čak i u malom automobilu).
 • Rezervoari napravljeni od polietilena velike gustine, snažni i dugotrajani.
 • Providan poklopac, nelomljiv, omogućava praćenje usisavnja prljave vode.
 • Pristupačan otvor za punjenje rezervoara čistom vodom.
  Odvodno crevo za lako pražnjenje rezervoara za prljavu vodu.
 • Ispusni ventil za potpuno pražnjenje rezervoara za hemijska sredstva.
 • Pumpa za vodu sa unutrašnjim bajpasom koji omogućava automatsku regulaciju optimalne usisne visine vode u zavisnosti od dodatka koji se koristi, produžava životni vek pumpe i čini je pouzdanijom.
 • Pumpa za vodu sa eksternim ispravljačem, konstruisanim da obezbedi veću pouzdanost u radu.
 • Vakum motor sa zaštitom od rđe i preopterećenja.
 • Vakuum motor i pumpa za vodu projektovani za neprekidan rad.
 • Ležajevi rotirajuće četke od nerđajućeg čelika, veoma dugotrajni.
 • Modularni dizajn mašine čini njeno održavanje jednostavnim i jeftinim.
 • Motor rotirajuće četke sa zaštitom od preopterećenja i prekomernog mehaničkog dejstva na tepih (u slučaju pogrešno podešene visine četke).

Karakteristike

Kapacitet rezervoara za prljavu vodu 35 litara
Kapacitet rezervoara za čistu vodu 35 litara
Vakuum motor
Snaga
Maks. usisna visina
Maks. protok vazduha
Trostepeni
1500 W
3400 mm H2O
45 l/s
Pumpa (sa bajpasom)
Snaga
Maksimalni pritisak
Maksimalni protok vode
Membranska
80 W
9 bar
4,5 l/min
Širina čišćenja 400 mm
Broj mlaznica 5 + 1
Četka 2 x 120 W
600 o/min
364 mm
Maksimalni učinak 250 m2/h
Dužina električnog kabla 15 m
Dužina usisnog creva (opciono)
Težina mašine 55 kg
Težina celog kompleta 65 Kg
Dimenzije mašine 42 cm x 104 cm x 96 cm
Dimenzije kompleta 50 cm x 110 cm x 114 cm
Izrada rezervoara Polietilen velike gustine
Standardna boja Plava
Garancija 2 godine

Dokumenti

Slični / kompatibilni proizvodi

Sredstvo za dubinsko pranje tepiha TUBA UNIVERSAL

Sredstvo za dubinsko pranje tepiha TUBA UNIVERSAL

Profesionalno hemijsko sredstvo pogodno za sve vrste mašine za dubinsko pranje tepiha i tekstilnih podnih obloga od prirodnih i sintetičkih vlakana.

Mašina za pranje tepiha SABRINA

Mašina za pranje tepiha SABRINA

Mašina za pranje tepiha manjih površina i čišćenje tvrdih podova, malih dimenzija, pogodna za profesionalnu upotrebu čak i u uslovima intenzivne...

Mašina za dubinsko pranje tepiha SABRINA HOT

Mašina za dubinsko pranje tepiha SABRINA HOT

Mašina za dubinsko pranje tepiha sa sistemom trenutnog zagrevanja vode, lako prenosiva i pogodna za profesionalnu upotrebu u servisima za pranje...

Profesionalna mašina za pranje tepiha SABRINA MAXI

Profesionalna mašina za pranje tepiha SABRINA MAXI

Profesionalna mašina za pranje tepiha srednje veličine, kompaktna i mobilna, idealna za uslužno pranje tepiha, čišćenje u autobusima, avionima,...

Tiha mašina za pranje tepiha SERENA SILENT

Tiha mašina za pranje tepiha SERENA SILENT

Tiha mašina za pranje tepiha sa izuzetnom usisnom snagom, pogodna za pranje tepiha u hotelima, kancelarijama, bankama i drugim mestima osetljivim...

Mašina za čišćenje tepiha GRACE SILENT

Mašina za čišćenje tepiha GRACE SILENT

Mašina za čišćenje tepiha sa dva trostepena vakuum motora velike usisne snage, veoma tiha, sa velikom autonomijom, za brzo čišćenje tepiha velikih...

Mašina za dubinsko pranje tepiha GRACEHP SILENT

Mašina za dubinsko pranje tepiha GRACEHP SILENT

Mašina za dubinsko pranje tepiha velikih površina, visokih performansi, sa klipnom pumpom izuzetno visokog pritiska i dva trostepena vakuum motora.

Mašina za pranje tepiha i podova SHARON BRUSH

Mašina za pranje tepiha i podova SHARON BRUSH

Mašina za pranje tepiha i podova, kompaktna, izuzetno male širine, sa rotirajućom četkom za profesionalno pranje tepiha i tvrdih podova malih...

Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE

Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE

Kompaktna mašina za pranje tepiha sa cilindričnom rotirajućom četkom, veoma tiha, za redovno održavanje i dubinsko pranje tepiha srednje velikih...

Mašina za čišćenje tepiha i podova ELITE SILENT

Mašina za čišćenje tepiha i podova ELITE SILENT

Kompaktna mašina za čišćenje tepiha i tvrdih podova velikih površina, kretanjem unapred u jednom prolazu čisti traku tepiha ili poda širine 50 cm.

Mašina za pranje tepiha i tvrdih podova ELITE BATTERY

Mašina za pranje tepiha i tvrdih podova ELITE BATTERY

Kompaktna mašina za pranje tepiha i tvrdih podova sa sopstvenim akumulatorskim napajanjem, konstruisana za pranje tepiha i čišćenje tvrdih podova...

proizvodi

brendovi

sektori