Betner - Profesionalna higijena
 
Naslovna strana  /  Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE
Kategorije: Mašine i aparati

Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE

Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE
Šifra: CHARIS-ONE
Brend: Santoemma

Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE je kompaktna mašina za pranje tepiha srednje velikih površina. Ova mašina sa rotirajućom cilindričnom četkom savršeno pere traku tepiha širine 40 cm uklanjajući nečistoću iz korena vlakna, veoma je tiha (samo 60 dB) i može se koristiti na mestima osetljivim na buku u toku uobičajenog radnog vremena. Podešavanjem protoka vode mašina se može koristiti za redovno održavanje malo zaprljanih tepiha upotrebom male količine tečnosti, kao i za restauraciju veoma zaprljanih tepiha dubinskim pranjem. Zahvaljujući trostepenom vakuum motoru izuzetno velike usisne snage ova mašina može usisati maksimalnu količinu tečnosti i nečistoće iz tepiha, ostvarujući tako odlične rezultate pranja i kraće vreme sušenja.

Mašina za pranje tepiha CHARIS ONE najčešću primenu nalazi u firmama za uslužno čišćenje, hotelima, restoranima, klubovima, kancelarijama, bankama, bioskopima, pozorištima, tržnim centrima, bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, fitnes centrima, školama, univerzitetima, brodovima, trajektima i sl.

Kada je opremljena patentiranim SMARTKIT sistemom firme Santoemma, CHARIS ONE mašina može vršiti pretpranje tepiha, automatsko doziranje hemijskog sredstva i završno ispiranje tepiha. Za najbolje rezultate pranja tepiha poželjno je prethodno ga poprskati koncentrovanim hemijskom sredstvom koje neće previše nakvasiti tepih, ali će svojim hemijskim delovanjem u produženom vremenskom intervalu doprineti lakšem uklanjanu nečistoće iz tepiha i smanjenju vremena potrebnog za sve naredne operacije. Mašinom CHARIS ONE opremljenom SMARTKIT sistemom, uz korišćenje namenskog creva i pištolja za prskanje, pretpranje tepiha se može obaviti brzo i efikasno. Takođe, mašina opremljena SMARTKIT sistemom automatski meša vodu i hemijsko sredstvo u toku samog pranja obezbeđujući tačno onoliko rastvora koliko je potrebno da se pranje tepiha završi, čime se štedi vreme i smanjuje potrošnja hemisjkih sredstava. Na kraju, posle pranja tepiha hemijskim sredstvom, preporučljivo je isprati ga čistom vodom jer se tako uklanjaju lepljivi ostaci hemijskog sredstva koji uzrokuju da se tepih ponovo zaprlja za veoma kratko vreme. Iako veoma važno, ispiranje tepiha se u praksi retko primenjuje jer zahteva dosta dodatnog vremena za pražnjenje rezervoara sa sredstvom za pranje, njegovo ispiranje i punjenje čistom vodom. Mašina opremljena SMARTKIT sistemom ima odvojene rezervoare za hemijsko sredstvo i čistu vodu pa se na pranje tepiha čistom vodom tj. ispiranje prelazi veoma jednostavno, štedi se vreme i hemikalije, i postižu odlični rezultati jer se posle ispiranja čistom vodom tepih znatno sporije prlja.

Osnovne prednosti ove mašine su:

 • Izuzetna moć pranja, zahvaljujući rotirajućoj cilindričnoj četki, sprečava da se zaostala nečistoća pojavi na površini tepiha samo nekoliko dana posle pranja.
 • Trostepeni vakuum motor velike usisne snage i posebno oblikovana usisna papuča omogućavaju odlično ususavanje i potpuno uklanjanje nečistoće iz tepiha, ali i kraće vreme sušenja.
 • Veoma tih rad (60 decibela) ne izaziva neprijatnost radniku koji upravlja mašinom ni ljudima u okolini, pa se može koristiti i u toku radnog vremena.
 • Sistem automatskog podešavanja visine rotirajuće četke u zavisnosti od vrste tepiha i stepena zaprljanosti.
 • Mogućnost podešavanja protoka vode u zavisnosti od stepena zaprljanosti tepiha i željenog vremena sušenja.
 • Prskanje tečnosti za pranje može biti kontinuirano ili kontrolisano okretanjem ručke.
 • Komande za upravljanje mašinom na komfornoj visini.
 • Mlaznice se demontiraju i montiraju veoma jednostavno, bez upotrebe alata i okretanja mašine, pa se lako mogu očistiti.
 • Jednostavna zamena četke bez potrebe za okretanjem mašine.
 • Ručna usisna papuča za pranje teško dostupnih delova (uglovi i sl.).
 • Opremljena dodatkom SMARTKIT-CH ova mašina može vršiti automatsko doziranje hemijskog sredstva za pranje tepiha i završno ispiranje tepiha čistom vodom, kao i pretpranje (prskanje tepiha koncentrovanim sredstvom pre pranja) uz dodatak PRESPRAY-MX (crevo i pištolj za prskanje).

Ostale tehničke prednosti mašine CHARIS ONE su:

 • Rezervoari se lako mogu odvojiti od mašine radi lakšeg pražnjenja i čišćenja, ali i transportovanja mašine (čak i u malom automobilu).
 • Rezervoari napravljeni od polietilena velike gustine, snažni i dugotrajani.
 • Providan poklopac, nelomljiv, omogućava praćenje usisavnja prljave vode.
 • Pristupačan otvor za punjenje rezervoara čistom vodom.
 • Odvodno crevo za lako pražnjenje rezervoara za prljavu vodu.
 • Ispusni ventil za potpuno pražnjenje rezervoara za hemijska sredstva.
 • Pumpa za vodu sa unutrašnjim bajpasom koji omogućava automatsku regulaciju optimalne usisne visine vode u zavisnosti od dodatka koji se koristi, produžava životni vek pumpe i čini je pouzdanijom.
 • Pumpa za vodu sa eksternim ispravljačem, konstruisanim da obezbedi veću pouzdanost u radu.
 • Vakum motor sa zaštitom od rđe i preopterećenja.
 • Vakuum motor i pumpa za vodu projektovani za neprekidan rad.
 • Ležajevi rotirajuće četke od nerđajućeg čelika, veoma dugotrajni.
 • Modularni dizajn mašine čini njeno održavanje jednostavnim i jeftinim.
 • Motor rotirajuće četke sa zaštitom od preopterećenja i prekomernog mehaničkog dejstva četke na tepih (u slučaju pogrešno podešene visine četke).

Karakteristike

Kapacitet rezervoara za prljavu vodu 35 litara
Kapacitet rezervoara za čistu vodu 35 litara
Vakuum motor
Snaga
Maks. usisna visina
Maks. protok vazduha
Trostepeni
1500 W
3400 mm H2O
45 l/s
Pumpa (sa bajpasom)
Snaga
Maksimalni pritisak
Maksimalni protok vode
Membranska
80 W
9 bar
4,5 l/min
Širina čišćenja 400 mm
Broj mlaznica 4
Četka 120 W
600 o/min
263 mm
Maksimalni učinak 250 m2/h
Dužina električnog kabla 15 m
Dužina usisnog creva (opciono)
Težina mašine 55 kg
Težina celog kompleta 65 Kg
Dimenzije mašine 42 cm x 104 cm x 96 cm
Dimenzije kompleta 50 cm x 110 cm x 114 cm
Izrada rezervoara Polietilen velike gustine
Standardna boja Plava
Garancija 2 godine

Dokumenti

Slični / kompatibilni proizvodi

Mašina za pranje tepiha SABRINA

Mašina za pranje tepiha SABRINA

Mašina za pranje tepiha manjih površina i čišćenje tvrdih podova, malih dimenzija, pogodna za profesionalnu upotrebu čak i u uslovima intenzivne...

Mašina za dubinsko pranje tepiha SABRINA HOT

Mašina za dubinsko pranje tepiha SABRINA HOT

Mašina za dubinsko pranje tepiha sa sistemom trenutnog zagrevanja vode, lako prenosiva i pogodna za profesionalnu upotrebu u servisima za pranje...

Profesionalna mašina za pranje tepiha SABRINA MAXI

Profesionalna mašina za pranje tepiha SABRINA MAXI

Profesionalna mašina za pranje tepiha srednje veličine, kompaktna i mobilna, idealna za uslužno pranje tepiha, čišćenje u autobusima, avionima,...

Tiha mašina za pranje tepiha SERENA SILENT

Tiha mašina za pranje tepiha SERENA SILENT

Tiha mašina za pranje tepiha sa izuzetnom usisnom snagom, pogodna za pranje tepiha u hotelima, kancelarijama, bankama i drugim mestima osetljivim...

Mašina za čišćenje tepiha GRACE SILENT

Mašina za čišćenje tepiha GRACE SILENT

Mašina za čišćenje tepiha sa dva trostepena vakuum motora velike usisne snage, veoma tiha, sa velikom autonomijom, za brzo čišćenje tepiha velikih...

Mašina za dubinsko pranje tepiha GRACEHP SILENT

Mašina za dubinsko pranje tepiha GRACEHP SILENT

Mašina za dubinsko pranje tepiha velikih površina, visokih performansi, sa klipnom pumpom izuzetno visokog pritiska i dva trostepena vakuum motora.

Mašina za pranje tepiha i podova SHARON BRUSH

Mašina za pranje tepiha i podova SHARON BRUSH

Mašina za pranje tepiha i podova, kompaktna, izuzetno male širine, sa rotirajućom četkom za profesionalno pranje tepiha i tvrdih podova malih...

Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL

Mašina za dubinsko pranje tepiha CHARIS DUAL

Mašina za dubinsko pranje tepiha, kompaktna, sa dve kontra-rotirajuće cilindrične četke, savršeno pere traku tepiha širine 40 cm u jednom prolazu.

Mašina za čišćenje tepiha i podova ELITE SILENT

Mašina za čišćenje tepiha i podova ELITE SILENT

Kompaktna mašina za čišćenje tepiha i tvrdih podova velikih površina, kretanjem unapred u jednom prolazu čisti traku tepiha ili poda širine 50 cm.

Samohodna mašina za pranje tepiha POWERFUL SILENT

Samohodna mašina za pranje tepiha POWERFUL SILENT

Samohodna mašina za pranje tepiha, kompaktna, za pranje tepiha velikih površina, u jednom prolazu pere i suši traku tepiha širine 50 cm čisteći do...

Mašina za pranje tepiha i tvrdih podova ELITE BATTERY

Mašina za pranje tepiha i tvrdih podova ELITE BATTERY

Kompaktna mašina za pranje tepiha i tvrdih podova sa sopstvenim akumulatorskim napajanjem, konstruisana za pranje tepiha i čišćenje tvrdih podova...

proizvodi

brendovi

sektori